tarina

DREAMED EVERYWHERE – handmade in finland

Tietoa ja taustaa

Haastattelussa yrittäjä Riikka Ojanen

”Taustalla on oma intohimoni ja mielenkiintoni suklaata kohtaan. Ja onhan minulla suklaan käyttäjänäkin vuosien vankka kokemus”, Riikka Ojanen naurahtaa.

Siinäpä mitä mainioimmat lähtökohdat suklaafirman perustamiseen. Kun mukaan lisää vielä tiedon siitä, että Riikan esi-isät ovat kotoisin Belgian Valloniasta, kuuluisalta suklaanvalmistusalueelta, yhdistelmä hipoo jo kohtalonomaista täydellisyyttä.

ChocoSomnia on yhdistelmä englantia ja latinaa ja tarkoittaa suklaasta unelmointia tai uneksimista.

Suklaakonvehdit ja -levyt valmistuvat monivaiheisina taidokkaina käsitöinä, ja sopivat yhtä lailla arjen pieneksi luksukseksi kuin juhlistamaan suurempaakin tärkeää tilaisuutta tai hetkeä. Onhan pieni suklaanautinto monella tavalla näppärämpi vaihtoehto harmaan arjen piristykseksi kuin vaikkapa uuden kalliin sohvan hankkiminen.

Suuhygienististä suklaayrittäjäksi

Idea omasta suklaayrityksestä kehittyi Sodankylästä lähtöisin olevan Riikan mielessä vähitellen. Hän opiskeli ensin Turussa suuhygienistiksi ja muutti Ouluun vuonna 2007. Iloinen ja puhelias Riikka kaipasi kuitenkin sosiaalisempaa työympäristöä, joten alan vaihtaminen alkoi houkutella. Yrittäjätutkinnon hän suoritti vuonna 2010, ja työskenteli jonkin aikaa kahvilassa. Kun äitiyslomalta palatessa ei ollut odottamassa vakityötä, jonne palata, aika oli kypsä uudelle aluevaltaukselle.

Riikka lähti ideoimaan tulevan yrityksensä toimialaa omien kiinnostustensa pohjalta. Mistä hän itse tykkäsi ja nautti? Suklaa oli ensimmäinen ajatus. Alun suunnitelma suklaan jälleenmyynnistä ja maahantuonnista kääntyi nopeasti itse tekemiseen.

Koulutusta suklaan käsittelystä hän on hakenut Belgiasta ja kotimaan kollegoilta.

Parin vuoden ajan Riikan keittiössä sitten syntyi lukemattomia kokeilueriä erilaisista konvehdeista sukulaisten ja tuttujen maisteltaviksi. Tuotekehitys oli kiivaimmillaan yöllä lasten nukkuessa.

Nyt tarkkaan harkittuja makuyhdistelmiä ja ammattitaidolla valmistettuja suklaita pääsevät maistelemaan muutkin. Makuja on useita, ja ne vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Keväällä ja kesällä nautitaan keveästä raikkaudesta, kun taas joulun alla konvehdeissa maistuvat esimerkiksi pipari ja inkivääri. 

Tervetuloa ChocoSomnialle valitsemaan oma suosikkisi! ChocoSomnialla suhtaudutaan suklaaseen tosissaan, mutta ei vakavasti!

Hinnasto

Suklaarasia S

9,40 €

Suklaarasia M

18,60 €

Suklaarasia L

25,00 €

Suklaalevyt

6,95 € / 95g

Suklaapatukka

2,90 € / 35g

Maidottomat patukat

3,90 € / 35g

Naisten suklaakorkokenkä (suklaan värinen)

35,00 €

Naisten punainen/pinkki/keltainen suklaakorkokenkä

40,00 €

Naisten suklaakorkokenkä kirjailulla (esim. 50v.)

45,00 €

Miesten suklaakenkä

20,00 €

Vauvankenkä

10,00 €

Jäikö kysyttävää?